Tudod mi a sikeres iskolakezdés titka?

iskolakezdesHogy lesz gyerekjáték a tanulás?

Egyáltalán mi a tanulás?

Hogyan lehet mézesmadzag és ostor nélkül motiválni?

Hogyan lehet jól kezelni a kudarcot?

Mit jelent, ha nem megy, mi a teendő, ha „túl jól megy” a tanulás?

 

 Gyerekjáték a tanulás I. 

5-10 éves gyerekek tanulási készségének fejlesztéséhez, az önálló tanulás kialakításához –
dr. Gyarmathy Éva ajánlásával

Mire képes egy 6 éves gyerek? Az izgés-mozgás; az érthető, tiszta beszéd; figyelem és emlékezet; szépírás; társas kapcsolatok; szabály- és feladattudat kapcsán mi várható el egy iskolára érett lurkótól?

Hogyan segíthetjük gyermekünknek az iskolai beilleszkedést?

„Egy felnőtt számára is új kihívás egy új munkahelyre történő beilleszkedés. Vezetők és munkatársak megismerése, elfogadása, önmagunk elfogadtatása, a feladatok és elvárások megismerése, a szokások megtapasztalása időigényes. Felnőttként az ember rendelkezik egy olyan eszköztárral, hogy képes legyen az új helyzetekből adódó feszültségeket, nehézségeket kezelni. Egy gyereknek ez még hiányos, így sok mindenben a szülőre hagyatkozik, a család támogató közege megkönnyítheti ezt számára, hogy már a kezdeti lépésekben minél sikeresebb legyen.

Az iskola, még ha jól felkészülten várja a kisdiák, akkor is számtalan nehézséget rejthet. Új napirend, új helyszínek, új emberek, új tevékenység – új ÉN. Mert maga – az ovisból iskolássá avanzsáló – gyerkőc is megváltozik. Legalábbis, ahogy gondolkodik magáról. (…)”

Az elfogadásban, az érzelmi ráhangolódásban segítenek az érzelem bogozó gyakorlatok:

Állat játszótér, avagy az asszertivitás kialakítása; A tanár arca – az új tekintélyszemély elfogadása, Napirend készítése – az érzelmi biztonság megteremtéséhez, Szerződéskötés – az együttműködő készség fejlesztéséhez, TACS, a sas – a belső motiváció megerősítéséhez.

Rendelje meg még ma!

Könyv + CD melléklet 3490 forint, ajándék 990 forintos Érzelem-napló! 

Nem hagyom ki!