Módszerkockával

Módszerkocka a tanulás új megközelítésmódját nyújtja, mely az óvodáskori játéktól indulva az élethosszig tartó tanulás alappillére lesz.

A Módszerkocka így tulajdonképpen a metatanulás, a tanulás tanulásának kezdő lépéseitől, a gondolkodás értékének és az alkotás élményének letéteményesévé válik.

happy_kids

Ha nem próbálod ki a Módszerkockát, csak ezt veszítheted:

  • egy jó hangulatú közös délutáni alkotás  a gyerekeddel;
  • a belső motiváció megerősítése, a kiválóság és az önállóság által alakuló önértékelés erősítése;
  • élvezetes finommmotorikus tevékenység még olyanoknál is, akik nem szeretnek rajzolni, vagy már az állandó nyüstöléstől a világból is kiszaladnának, ha ceruzát látnak;
  • a gyerek kreatív problémamegoldásra ösztönzése játékos formában;
  • figyelemkoncentráció és a memória edzése – kacagva:); 
  • a gyermeked megismerése az alkotó tanulás közben.

A Módszerkocka tanulási és gondolkodási stratégiák kialakítását teszi lehetővé, miközben a begyakorlott technikák készséggé, automatizmussá válnak. A Módszerkocka mindennapi gyakorlatba való beépítése által így észrevétlenül válik a tanulás kényszerből,
kelletlen kötelességből érdekes, kreatív játékká.

elolap1Gyerekjáték a tanulás könyvünk a Módszerkocka elméleti kérdéseit mutatja be, így a tanulás fonákjait, a motivációt és a kudarckezelést veszi górcső alá, miközben rávilágít, hogy éppoly triviális az információfeldolgozás- és rendszerezés metódusa, mint a lekváros bukta elkészítése. Aki nem tudott eddig buktát sütni, még azt is megtanulja! Reform-bio-klasszikus formában egyaránt! A használatának alapelvein kívül rövid kitekintés erejéig néhány példát bemutatunk az alkalmazás újszerű lehetőségeire, ennek kapcsán pedig magát a kreativitás kérdéskörét is új megvilágításba helyezve. Válaszokat keresünk arra is, hogy ha nem megy a tanulás, vagy ha éppen túl jól menne, mit lehet tenni, hogyan segítheti a tanulási zavar címkés, vagy a tehetsége kibontakoztatásában toporgó gyermeket a Módszerkocka a gondolkodó, alkotó, produktív, élethosszig játékosan tanuló felnőtté válásban.

A CD-n található gyakorlatok a különböző módszerekhez nyújtanak gyakorlati segítséget, valamint bevezetnek a lapbook készítésének rejtelmeibe.