Mikkamakka megérkezett

A Mikkamakka magazin a minőségi gyermekirodalom közvetítője, ezt tükrözik a kiadványba válogatott hagyományos népmesék, a kortárs gyereklíra és -próza legizgalmasabb alkotásai, valamint az ezekhez kapcsolódó magas színvonalú illusztrációk.

Ezen kívül a szövegértést fejlesztő, szókincsbővítő játékos feladatok, angol nyelvi rejtvény, valamint könyvajánlók is helyet kapnak a lapban.

Az alsó tagozatosoknak szánt diákmagazint térítésmentesen juttatják el 1-1 példányban az általános iskolákba. A lap célközönsége a 6-10 éves korosztály, illetve az ő tanítóik, szüleik. A lap elsődleges célkitűzése az olvasás népszerűsítése, a vizuális kultúra fejlesztése és az ismeretterjesztés. Minden lapszám meghatározott tematika köré épül: az első (dupla) szám témája az út, az utazás, a második (szintén dupla) számé pedig az idő.

A szociális kompetencia fejlesztése jegyében olyan gyerekeket is bemutat a lap, akik valamiben különböznek az „átlagtól”: Sári arról mesél, hogy SNI-s létére hogyan vette az akadályokat az első hetekben az iskolában, Zsófiról pedig megtudhatjuk, hogy gyerekszínészként nem kisebb helyen lép fel, mint a Nemzeti Színház. A családi idő minőségi eltöltéséhez otthon közösen elvégezhető kísérletek leírásával és finom, könnyen elkészíthető ételek receptjeivel járul hozzá a lap. A Mikkamakkához már készül az az online támogató felület, amely a pedagógusok számára ad ötleteket, miként tudják a magazin írásait az alsó tagozatos nevelő-oktató munkában hasznosítani.

A kiadvány ITT letölthető.