Lapbook Módszerkockával

A Módszerkocka az alkotó tanulás élményét nyújtja, mely alkalmas lehet a lapbook készítésére is, ennek kiindulópontja egy történet, melyhez különböző gyakorlatok kapcsolódnak a Módszerkocka használatának begyakorlásához. 

A lapbook külföldön igen népszerű tanulási módszer.

A Módszerkocka, többek között alkalmas lapbook elkészítésére is. A lapbook egy gyűjtemény, melyben különböző gyakorlatok kapnak helyet a Módszerkocka 6 módszerének begyakorlásához. Így már ovisként elsajátíthatják a gyerekek, hogyan tudnak bizonyos feladatokat megoldani, így az iskolai tanulás során már lesznek bejáratott utak arra nézve, hogyan oldjanak meg különböző helyzeteket.

Az egyik legnagyobb ellenség a tanulás során a tömeg hiánya, azaz sok elem nehezen képzelhető el a 2 dimenziós térben, viszont ha 3 dimenzióba áthelyezzük, megfoghatóvá válik, mindjárt könnyebben megérthetővé is válik.

hands-black-white (1)

Ezt segíti a Formázd meg! módszer.

Azzal, ha tömeget adunk neki, ha megformázzuk bármilyen anyagból, alkotás tárgyává tesszük, már segítjük az információk rögzülését.

A lapbook maga egy gyűjtemény, melyben olyan gyakorlatok kerültek összeválogatásra, melyek  a módszerek begyakorlását segítik. Hozzuk helyzetbe a gyerekeket, hogy saját kreativitásuk által tovább gyarapíthassák tudásukat tapasztalataik által.

A lapbookhoz felhasznált képek forrása: www.mycutegraphics.com, www.google.com/picture