Járt utat járatlanra…

A tanulás az akaraton múlik. Ha valaki nem akar tanulni, nincs csodamódszer, amivel a fejébe varázsolhatná úgy az ismereteket, hogy azok alkalmazható tudássá váljanak. Indítsd gyermeked a saját útján! Ebben mi is támogatunk: október 15.-november 1. között kedvezményes rendelési feltételekkel.

A gyerekek tudnak tanulni, él bennük a kíváncsiság és a felfedezővágy. És igen, már ovisként érdemes ezekre építeni. Ha a játékospolcon helyet kap például a Módszerkocka, a közös alkotó tevékenység során eszerint választunk elfoglaltságot, természetes lesz számára, hogy később az évszámok vagy a kémialecke tanulásánál is ezt alkalmazza. Módszerkockával az 5-10 éveseknek 120 gyakorlatot kínálunk a játékos tanulásra, még a 10-18 éves korosztály 99 utat választhat, hogy minél hatékonyabb legyen az iskolai felkészülése a szabálytanulástól a szövegalkotásig.

JÁRT UTAT JÁRATLANRA MOST CSERÉLJ!

Magolás helyett alkotó tanulás, mézesmadzag és ostor helyett önszabályozott tanulás! 

MEGRENDELÉS ⇒

A tanulás az akaraton múlik. Ha valaki nem akar tanulni, nincs csodamódszer, amivel a fejébe varázsolhatná úgy az ismereteket, hogy azok alkalmazható tudássá váljanak. Magolással ugyan megtömhető az agy információkkal, de azzal nem sokra fog menni, használhatatlan lesz. Az akaratot időnként olyan félelmek kötik gúzsba, amit egy 6-7 éves gyerek még nem tud megfogalmazni. Ezért különösen fontos, hogy a szülő segítse feldolgozni ezeket a különböző érzelem-bogozgató gyakorlatokkal. Ugyanis a kudarc érzete természetes velejárója az iskolás kornak. Így az igazi feladat megtanítani a gyereket a kudarc  kezelésére, azaz a kompetencia-érzet megalapozása, a reális célkitűzés elsajátítása, a teljesítményértékelés rugalmassága.

JÁRT UTAT JÁRATLANRA MOST CSERÉLJ!

Magolás helyett alkotó tanulás, mézesmadzag és ostor helyett önszabályozott tanulás! 

MEGRENDELÉS ⇒

Aki már annyira nyitott, hogy próbálkozzon, letérjen a kitaposott ösvényekről, és „játsszon” az anyaggal, már „gondolkodni tanul”. Az iskolában az ösztönös felfedezésvágyra sokszor nincs idő, hisz túl nagy az anyag, és mivel egyre különbözőbb felkészültséggel érkeznek a gyerekek a tudás házába, szinte lehetetlenség is mindenki számára használható tudást átadni. Mert az iskola a tudást átadja, nem a személyes tudáskonstrukciók kialakítására fókuszál. Pedig a tudásépítés olyan, mint a puzzle-játék: a már meglévő részekhez igazítjuk az új elemeket. Elhatározás kell, hogy hozzákezdjünk, kitartás, hogy befejezzük. A Módszerkocka hívókártyáival a puzzle-játék módjára építhető az új információ a már meglévő tudásrendszerbe. 48 gondolathívogató kártya, amit 5 éves kortól használhatunk, felső korhatár nincs, mert ha szokásunkká vált, később is magunknál tartjuk. Én például írás közben is használom, ha egy lépésnél elakadok, egy új irányra van szükségem. Az új ötletek a gondolkodás alappillérei. Új ötletekre van szükségünk a problémamegoldásban, az alkotásban, ahhoz hogy valamit jobbá tegyünk, vagy éppen hogy egyszerűsítsünk. Meg kell tanulni tudatosan használni az ötleteinket, ebben segít a Módszerkocka. A leghatékonyabb tanulási forma a kérdezés, így a hívókártyákkal az olvasónapló is olvasmányélményen alapul, a kreatív írás bővíti a kommunikációs eszköztárat, az érzelemnaplóval fejlődik az érzelmi intelligencia.

JÁRT UTAT JÁRATLANRA MOST CSERÉLJ!

Magolás helyett alkotó tanulás, mézesmadzag és ostor helyett önszabályozott tanulás! 

MEGRENDELÉS ⇒

Módszerkocka kiadványok kedvezményes megrendelése október 15. – november 1. között:

Gyerekjáték a tanulás I. (CD melléklettel) + Dobj egy kérdést! hívókártyákkal kedvezményesen:
7900 forint + a postaköltséget is átvállaljuk

Ovis projektek + Tehetségtámogatás az óvodában (e-book kiadványok) kedvezményesen: 

4480 forint helyett 4000 forint

Dobj egy kérdést hívókártyákkal 4590 forint (a postaköltséget átvállaljuk)

JÁRT UTAT JÁRATLANRA MOST CSERÉLJ!

Magolás helyett alkotó tanulás, mézesmadzag és ostor helyett önszabályozott tanulás! 

MEGRENDELÉS ⇒