GYEREKJÁTÉK A TANULÁS

dr. Gyarmathy Éva ajánlásával

„Egész életünkön át nem tanulunk annyit és olyan rövid idő alatt,
mint születésünktől az iskolakezdésig tartó időszakban.” (Sedlak- Sindelar)

A kisgyerek – belső késztetése szerint – magától, tapasztalati úton megtanul járni, beszélni, majd homokvárat építeni, társas kapcsolatokat kialakítani. Egy óvodás átlagosan napi 300 egységnyi információt vesz fel, és raktároz el – egy életre szólóan. Iskolás korukig a gyerekek folyamatosan ténykednek valamivel; kreatívak, keresik a lehetőségeket, és minden mozdulat, tett és szó koncentrált figyelemmel kísért. Az iskolások produktivitása ennek már csak fele, aminek felnőttkorra még majd a harmada elvész.

Mi a titka az óvodás kori kezdeményezőkészségnek, ötletességnek és produktivitásnak?

Hogyan emelhető be a tanulás természetessége, belső motivációja
az iskolai tanulást kísérő mindennapokba is?

Ma a legtöbb szülő maga is tanulja, hogyan támogathatja gyermekét nemcsak az iskolai sikerek megalapozásában, hanem a produktív, alkotó felnőtté válásban is. Ebben lehet iránytű a könyv elméleti része: hogyan készíthető fel, vezethető be, és támogatható a gyerek, hogy a játékon keresztüli tanulás az iskolakezdés után játszva váljon az élethosszig tartó tanulás alapjává. Ehhez számtalan gyakorlat, módszer és technika nyújt bepillantást a tanulás, gondolkodás, alkotás eredményessé és hatékonnyá tételének fortélyaihoz az óvoda nagycsoportosaitól a kisiskolásokig.

12 éves kor alatt különösen ajánlott!

A motivációról néhány gondolatot ITT olvashatsz. Amit ITT találsz a szenzitív periódusokról, az is csak néhány gondolat, amivel a Gyerekjáték a tanulás könyv foglalkozik.

A könyvben megismerheted TACS-ot, a sast is,
aki TUDJA-AKARJA-CSINÁLJA…:)

A könyv nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a szülők is megtapasztalják, hogy mézesmadzag és ostor nélkül is a tanulás belső késztetés marad aktív, önálló tevékenységként a mindennapokban, miközben egy életre szóló élménnyé is válik.

A könyv B/5 méret, 90 oldal, ISBN szám: 978-963-08-8577-5

A CD melléklet  a mindennapi rutinba könnyen beépíthető mintegy 120 gyakorlatot tartalmaz.

Keresési lehetőségek: 6 módszer szerint,
tanulás előkészítő (óvodás) és tanulásmódszertani (iskolás) szint alapján
+ keresési opció 12 fejlesztési területre!