„Fehéret, feketét, tarkát…” Irodalmi pályázat

Irodalmi pályázat az Ács Kató Irodalmi Alapítvány, a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs központ szervezésében 8-16 éveseknek.

Pályázni lehet: tetszőleges témában írt versekkel, mesékkel, elbeszélésekkel, kisregénnyel. 

Az általános és középiskolás diákok írásait várják, a gyermekotthonokban élők és egyéni pályázók részvételét, határainkon innen, határokon túlról is, magyar nyelven.

Irodalmi pályázat korhatára 8-16 év.
Pályaművekre felírandó: név, életkorod, pontos lakcím, email címedet, telefonszám, iskola neve, címe, szaktanár neve.
A pályaműveket erre a címre kell küldeni: MTA Könyvtár és Információs Központ, postacím: 1245 Budapest Pf. 1002.; e-mail cím: acskato@konyvtar.mta.hu
Pályázat beadási határideje: 2015. január 31.
A nyerteseket levélben értesítik, nevüket, pályázatukat, internetes honlapokon is nyilvánosságra hozzák.

Ezek címe: www.acskato.hu, http://konyvtar.mta.hu.

fekete-feher-tarka-fiuA pályázatra küldött alkotásokat, a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetésével, neves szakemberek közül felkért zsűri bírálja el. Az eredményhirdetésre 2015. áprilisban 25-én, a 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon kerül sor. A pályázat első, második és harmadik helyezettjei komoly  jutalomban  részesülnek. Ismét átadásra kerül az Év Írói Műhelye cím, melyet Kocsis András Sándor a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke, a Kossuth Kiadó elnök vezérigazgatója támogat.

További információk:
Nagy Gabriella (telefon: 06-70/238-2195, email: acskato@freemail.hu),
Szikszai Edina (telefon: +36 1 411-6100/669 melléken, email: acskato@konyvtar.mta.hu)

A beérkezett műveket nem küldjük vissza. A pályázaton való részvételt az esetleges nonprofit közléshez való beleegyezésnek tekintjük.
A pályázat fővédnöke: Prof. Dr. Monok István az MTA. doktora, a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ főigazgatója.