BICEGÖ

Az írás megtanulása komoly erőfeszítést igényel. 12 éves korra alakul ki az egyéni írás-optimum, azaz ahogyan a tanult forma alapján az egyén személyiségéhez leginkább igazítható a tevékenység megvalósítása. Ki hogyan formálja a betűket? Minden formának oka van…

Majd 12 évesen a kis-kamaszkor kezdetével megkezdődik a személyiség újraformálódása, így a feladatvégzés a személyiség működésmódjának hatékonyságát kezdi leképezni. Kérdés: milyen mintát követ a gyerek, milyen irányokba tendál?

Az írás célzott vizsgálatával időben felfedezhetővé válnak a személyiségfejlődés és tanulás során megjelenő problémák, a korai felismerés pedig a mielőbbi megoldási lehetőségek meghatározását teszi lehetővé.

Az írásdiagnosztika így pillanatfelvételek sokaságából képes az önértékelés-önmegvalósítás, beilleszkedés-szociális kapcsolatok, érzelmi beállítódás és gondolkodás vizsgálata által eredményes támogatást biztosítani  az alábbi területeken :

  • önértékelési- és beilleszkedési problémák feloldás
  • magatartászavar
  • függőségi prevenció
  • tehetséggondozás

A BICEGÖ írásdiagnosztikai modellről olvashat a Mindennapi pszichológiában ⇒

Az írásdiagnosztikai vizsgálat tehetségalkat  és tanulási stílus meghatározással is kiegészül. Lehetőség van pályaorientációs konzultáció igénybevételére is.

A Magyar Írásterápiás Egyesület szakmai protokollja alapján készített szakvélemény 6 munkanapon belül elektronikus úton kerül továbbításra.

A vizsgálatot díja 7000 forint.