Gyerekjáték a tanulás – LAPBOOK

Tanulni mindenki tud, ez nem kérdés. A gyerekek ösztönösen motiváltak is a tanulásra. Sikerélményük is van, ha alkothatnak. Mi következik ebből? Gyerekjáték a tanulás! Mit rejt a gyerekjáték a tanulás lapbook? Nézz bele videónkba!

Gyerekjáték a tanulás lapbook az otthoni tanuláshoz nyújt segítséget szülőnek és gyereknek egyaránt. Dorka és Marci történetén keresztül megismerhetik a gyerekek, milyen szívesen fedezik fel a körülöttük lévő világot, mi mindent próbálnak ki igazán szívesen. És az okos iskolás tesótól azt is meg lehet tanulni, mi minden szükséges az otthoni tanuláshoz. Igen, otthon nyugodtan játsszunk olyat, hogy tanulunk! Mert az izgalmas, érdekes, és még játék is!

Ennek lépései:

1. Alakítsunk ki egy tanulósarkot, ahol természetes lesz a délutáni tanulás!

2. Állítsuk össze saját Alkotódobozunkat! Mi kerüljön ebbe? Rajzeszközök, ragasztók, ollók, esetleg forma-vagy motívumlyukasztó, tűzőgép, szalagok, gémkapocs, milton kapocs. Jó hasznát vesszük gomboknak, gyöngyöknek, néhány szívószálnak, csipeszeknek, spatuláknak. (Hisz soha nem tudhatjuk, milyen alkothatnékunk támad:)

3. Közös minőségi idő? Tervezzük meg a lapbookot! Kitalálhatunk egy-egy téma kapcsán saját tematikát is, vagy választhatunk a már elkészített sablonok közül.

4. A lapbook elkészítése egy folyamat, melynek lépéseit tartva rögzül a tervezés – előkészítés – kivitelezés – megvalósítás lépéseinek sora.

A lapbookot több hosszabb-rövidebb alkalommal is készíthetjük közösen, ugyanakkor vannak feladatok, amit a gyerek maga is elkészíthet.

A lapbookkal az önálló tanulást is megalapozhatjuk gyermekünknél. Az elsőt érdemes közösen elkészíteni, aztán már érezni fogja ennek “technikáját”, lesz, hogy magában elvonul alkotni, vagy kiül a konyhaasztalhoz, és még mi a vacsorát készítjük, ő a lapbookkal foglalatoskodik.

Ami rendkívül fontos: magát a tevékenységet értékeljük, az ötleteket, a megvalósítás módját. Ebben az a legjobb, hogy nem kell tökéletesnek lennie, felszabadítja a gyerekeket a teljesítménykényszer alól, igazi kétkezi alkotás! AMIRE JOGGAL LEHET BÜSZKE!

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=5cuSizhQa7Y”]