Ars Poetica

“A tanulás nem más, mint annak felfedezése, hogy valami lehetséges.”
(Fritz Perls)

Üdvözlünk oldalunkon!

Kisgyermekes szülőként, pályaelhagyó pedagógusként, élethosszig önképzőként sok éves oktatói-nevelői tapasztalattal alkottuk meg a Módszerkocka oldalunkat.

Hisszük, hogy minden gyerek és felnőtt tud tanulni.

Valljuk, hogy a tanulás igazi értéke az alkotás.

Hisszük, hogy minden gyerek tehetséges.

Valljuk, hogy a gyerekeknek iránymutatás kell irányítás helyett.

Hisszük, hogy  a tanulás élethosszig tartó élmény.

Valljuk, hogy ennek az egyetlen működőképes útja a projektoktatás.

Hogyan indultunk? Elszántan hittünk abban a múlt évezredben, hogy mi tanárok szeretnénk lenni. Középiskolai tanárokként hittük, hogy lehetséges nem “középiskolás fokon tanítani” a formalizált oktatási rendszerben. Egy budapesti sportgimnáziumban kaptunk lehetőséget minden elmélet gyakorlatba fordítására, így fenekestül felforgattuk az egész gimnáziumi rendszert, és megvalósítottuk a projektoktatást, amely által már nem is volt szükség külön órakeretre a tanulásmódszertan és önismeret “tantárgyakhoz”. (A mai napig jó szívvel gondolunk vissza kollégáinkra és az iskola vezetőire.)

Gyermekeink születése után elhagytuk a tanári pályát, és új szakmákat tanultunk. A hivatásunk azonban az oktatás és a tanítás maradt. Alapítottuk egy Egyesületet, mely hamarosan Tehetségponttá nőtte ki magát, így felnőttünk a tehetségtámogatáshoz is.

A tudásunkat nap mint nap tapasztalatra váltjuk, ennek eredménye ez az oldal, ahol célunk minden szülőt megismertetni azzal az élménnyel, hogyan segítheti gyermeke alkotó, produktív felnőtté válását. Célunk a hivatásukat űző pedagógusnak átadni azokat a napi szinten megvalósítható ötleteket, melyekkel a formalitás keretei oldhatóak, a többcsatornás gyerekek figyelme megtartható.

Mi megkínáljuk a lehetőséggel,
hogy a tanulás gyerekjáték legyen kényszer és kötelesség helyett.

Szép élményeket kívánunk ehhez:

Módszerkocka csapata